Ergonomiske arbejdsplads

Ergonomiske råd og vejledning til vores kunder tlf. 70201880

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS

Ergo Danmark ApS


Den ergonomiske arbejdsplads

af Ergonomisk konsulent, Bettina Gerbola,

 

 

 

Ideen med at have en god og hensigtsmæssig arbejdsstilling er, at vi kan undgå spændinger i musklerne specielt. Spænder du i musklerne, kan der opstå muskelinfiltrationer og ømhed.

 

Når mange mennesker klager over gener i bevægeapparatet, hænger det ofte sammen med, at de har arbejdet i den samme stilling i lang tid. Vores krop er bygget til bevægelse, og har derfor brug for varierende arbejdsstillinger i løbet af dagen. Dette gælder for både arme, ryg og krop.

 

Vores muskler har godt af og kan lide at blive brugt varieret. Det er derfor ikke en god ide at indtage samme arbejdsstilling i længere tid. De gener vi får ved kontorarbejde er ofte ikke anderledes end de gener, som man får ved industriarbejde. De hænger nøje sammen med de ensidige bevægelser vi laver i lang tid. 

Det er vigtigt at tage kroppens signaler alvorligt. Hyppig træthed, smerte, ubehag og stress er ofte tegn på at arbejdssituationen skal ændres.

 

· Lyt til din krop

· Skift hyppigt arbejdsstilling

· Hold jævnligt pauser.

· Tænk på tilrettelæggelsen af dit arbejde 

 

Vi mennesker er bygget forskelligt, og det er derfor meget vigtigt, at vores kontorstole, arbejdsborde og arbejdsredskaber så som mus m.m. passer til os. Vi bruger jo mange timer hver dag på vores arbejdsplads.

 

Hvis du har en ide om, at dit inventar eller arbejdsredskaber ikke passer til dig eller dine arbejdsopgaver, så nævn det for din sikkerhedsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, leder m.m. så det bliver udbedret.

 

Det er vigtigt, at du selv reagerer på uhensigtsmæssigheder, og tager ansvar, din leder eller andre kan ofte ikke vide at din arbejdsplads ikke er tilfredsstillende. En af måderne er at nævne det i arbejdspladsvurderingen, som er lovpligtig. En arbejdspladsvurdering skal udføres mindst hver 3. år.

 

Artiklen er skrevet af freelance ergoterapeut Bettina Gerbola, som har mange års erfaring som ergonomisk konsulent, blandt andet fra TDC og Radiometer, og sidder som formand i ergoterapeuternes Landsfaglige bestyrelse LFG-ergonomi.

 

Kunne dit firma ønske at få besøg af ergonomisk konsulent Bettina Gerbola, er i velkomne til at kontakte Ergo Danmark.

 Ønsker du at tale med en af vores dygtige konsulenter, kontakt os  på tlf. 70201880